Lestijden

De school hanteert een continurooster: vijf gelijke dagen van 8.30 uur tot 14.00 uur. Alle kinderen lunchen op school. Zij nuttigen tijdens de middagpauze het meegebrachte lunchpakket en drinken.

Inloop

Vanaf 8.20 uur mogen de kinderen naar binnen. Wanneer de kinderen eenmaal in de klas zijn, mogen ze niet meer naar buiten. Zij praten rustig met elkaar of gaan aan het werk. Dit komt de effectieve leertijd ten goede en doordat niet alle kinderen tegelijk binnenkomen is er meer persoonlijk contact.

Voor de kinderen op het plein luidt om 8.25 uur de eerste bel. Dit is het teken voor de kinderen om naar binnen te gaan. Om 8.30 uur klinkt er een tweede signaal, het teken dat de lessen zijn begonnen. De kinderen van groep 1/2 worden 's morgens op het plein door de desbetreffende leerkracht ontvangen. 

Het komt voor dat ouders tegen 8.30 uur nog iets met de leerkracht willen bespreken. Dit maakt het begin van de dag onrustig voor de kinderen en de leerkrachten. Wij verzoeken u om bij vragen en/of opmerkingen iets eerder op school te komen, zodat we tegen 8.20 uur de aandacht aan de kinderen kunnen schenken.