Interessante en nuttige websites

Informatie over ouderschap
De perfecte ouder? Of goed is goed genoeg. We vragen ons allemaal wel eens af wat te doen. Hoe zorg je ervoor dat je kind opgroeit tot een evenwichtige volwassene. Bekijk een animatie naar de Circle of security animation oftewel "De cirkel van veiligheid".  

Ouders centraal is een website met een verzameling artikelen, podcasts, boekverzameling over allerlei artikelen die interessant kunnen zijn voor u als ouder. 

Hoe vaak moet een kind in bad? Hoe leer je een kind omgaan met (overweldigende) emoties? Tot welke leeftijd moet je de tanden van jouw kind blijven poetsen? Op dit en meer vragen vind je antwoord op Ouders

Wat is er erg aan een bv. een shandy of radler met speciale gelegenheden.... Of zeg je nee, je bent daarvoor nog te jong...
Het IJslandse preventiemodel gaat verder als OKO. Opgroeien in een Kansrijke Omgeving. Het model is overgenomen vanuit IJsland als een succesvolle interventie tegen middelgebruik onder jongeren. In Nederland zijn zes gemeente hiermee aan de slag gegaan en hebben het als pilot gedraaid.  Inmiddels is een groep van tien gemeente erbij aangehaakt. Ouders zeggen: 'Nee, omdat ik van je hou'. Op de website van Trimbos is meer informatie over dit onderwerp te vinden. 

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft informatie voor ouders. Als ouder of opvoeder heb je vast af en toe vragen. Gelukkig doe je het opvoeden meestal niet helemaal alleen. Je familie, vrienden, mensen van de kinderopvang en de school denken met je mee. Misschien ben je benieuwd naar wat er uit onderzoek bekend is over opvoeden. En wil je weten hoe jij die kennis kunt gebruiken en hoe andere ouders dat doen. Hier vind je betrouwbare informatie en praktische tips over opgroeien en opvoeden. 

Op de website van Ouders van Nu is veel informatie te vinden over alle fasen van  kinderen. Van zwanger worden tot schoolkind. Er zijn testgegevens te vinden van bv. babyfoons, slaaptrainers e.d.

Emotionele buien van je kind, hoe ga je ermee om en hoe krijg je er grip op. Op de website van Url&Uk vind je een programma met vijf filmpjes waar in je uitleg krijgt over wat er gebeurt bij je kind en hoe je hiermee om kunt gaan. 

Voortgezet onderwijs..
De verschillende scholen in de regio hebben eigen websites met informatie voor ouders, leerlingen en basisscholen. De procedure voor het aanmelden van een kind staat daar ook beschreven. Als basisschool hanteren wij o.a. De plaatsingswijzer.pdf om te komen tot een schooladvies. In deze link kunt u lezen hoe dit eruit ziet en hoe dit werkt.